İngiltere, Elektronik Sigaraya Kısıtlama Getiriyor

featured

İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, son üç yılda 11-15 yaş arası çocuklar arasında elektronik sigara kullanımı üç kat arttı.

Bu duruma karşı hükümet, elektronik sigara satışlarında aromanın azaltılması, paketlerin daha az dikkat çekici hale getirilmesi ve marketlerde açıkça satılmaması gibi kısıtlamalar getirdi. Ayrıca, çocuklara nikotin içeren sigara dışı ürünlerin satışı yasaklandı ve bu ürünleri satanlara 2 bin 500 sterlin ceza uygulanacak.

Başbakan Rishi Sunak ve bakanlar, elektronik sigaraların insan sağlığına uzun vadeli etkilerinin henüz bilinmediğine dikkat çekti. Sağlık Bakanı Victoria Atkins, sigaranın İngiltere’de en büyük önlenebilir ölüm sebebi olduğunu ve sağlık sistemine büyük yük getirdiğini belirtti. Çevre Bakanı Steve Barclay, tek kullanımlık elektronik sigaraların çöpe atılmasının çevre üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaptı.

Çöpe Atılan Elektronik Sigaralar ve Yangın Riski

Yapılan açıklamada, çöpe atılan elektronik sigaraların çöp kamyonlarında veya atık tesislerinde yangınlara yol açabileceği belirtildi. Tek kullanımlık elektronik sigaraların içinde bulunan lityum bataryaların çevreye zararlı olduğu ve geri dönüşümünün zor olduğu vurgulandı.

İngiltere hükümeti, 2009 sonrası doğanların ömür boyu tütün ve elektronik sigara ürünleri alamayacakları bir politika belirledi. “İlk sigarasız nesil” hedefiyle, gelecek 5 yıl içinde sigara kaçakçılığını önlemek ve satış standartlarını düzenlemek için 100 milyon sterlinlik bir fon oluşturuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin