Almanya, Vize Başvuru Sistemini Yeniledi

featured

Almanya’nın Türkiye’deki vize başvuru sistemindeki yenilik, randevuların artık kayıt sırasına göre verilmesini sağlayacak, bu da uzun süreli bekleme ve randevu bulma sorunlarına çözüm olacak.

Almanya, Türkiye’den yapılan vize başvuruları için randevu alma sürecinde önemli bir değişikliğe gittiğini duyurdu. Yeni düzenleme ile, başvuru randevuları artık kayıt sırasına göre kronolojik olarak verilecek, böylece uzun süreli randevu arama çabalarına son verilmiş olacak.

Sistemdeki Değişiklikler

5 Mart itibarıyla uygulamaya konan yeni sistem, Almanya’nın Türkiye’deki dış temsilciliklerinde vize için randevu alma işlemlerini kapsıyor. Ankara Büyükelçiliği’nin X hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre, bu değişiklik sayesinde, özellikle yoğun dönemlerde yaşanan randevu bulma güçlüklerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Daha önce, pek çok kişi uzun bekleme süreleri ve randevuların karaborsaya düşmesi gibi sorunlardan şikayetçi olmuştu.

Yeni Randevu Alma Süreci

Yeni uygulamaya göre, vize başvurusu yapmak isteyenler öncelikle Almanya’nın Türkiye’deki temsilciliklerinin internet sitesi üzerinden bir kayıt oluşturacak. Bu kayıt işlemi sonrasında, temsilcilikler vize talebinde bulunanlara, kayıt oluşturma sırasına göre randevu verecekler.

Almanya’nın vize işlemleri hizmet sağlayıcısı olan iDATA üzerinden devam edecek olan başvuru sürecinde herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Randevu için bekleme listesine kayıt olduktan sonra bir ücret talep edilmeyecek. Ancak, iDATA tarafından gönderilen e-posta ile randevu tarihi onaylandığında, hizmet ücretinin 48 saat içinde ödenmesi gerekecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin