“Türk Yatırım Fonu Kuruluş Anlaşması”, Resmi Gazete’de Yayımlandı

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve 16 Mart 2023 tarihinde Ankara’da imzalanan “Türk Yatırım Fonu Kuruluş Anlaşması”, Resmi Gazete’de yayımlandı. Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurucu üyeleri olan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan, bölge içi ticaretin teşvik edilmesi ve ortak finansman sağlanması amacıyla fon kurulmasına karar verdiler.

Bölge İçi Ticareti Geliştirmek İçin Yola Çıkıldı

Anlaşma, bölge içi ticaretin genişletilmesi ve ekonomik faaliyetlerin desteklenmesi yoluyla Türk Devletleri Teşkilatı’na üye devletlerin ekonomik kalkınmasına katkı sunmayı hedefliyor. Fonun, açılış toplantısından itibaren 20 yıl faal kalacağı belirtiliyor, bu süreçte bölgedeki ekonomik işbirliğini güçlendirmesi bekleniyor.

Türkiye-Kongo Demokratik Cumhuriyeti İlişkilerinde Yeni Adım

7 Eylül 2021’de Ankara’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması” da Resmi Gazete’de yayımlandı. İki ülke arasında ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi ve vergi konularında işbirliğini artırmayı amaçlayan anlaşma, ticaretin daha adil ve sürdürülebilir bir temelde yürütülmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye-Suudi Arabistan İlişkilerine Enerji Boyutu

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde 17 Temmuz 2023’te imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Enerji Alanında Mutabakat Zaptı” da Resmi Gazete’de yer aldı. Bu anlaşma, iki ülke arasında enerji alanında işbirliğini güçlendirmeyi, yatırımları teşvik etmeyi ve geliştirmeyi amaçlıyor. Mutabakat zaptı kapsamında, ortak projelerin hayata geçirilmesini sağlamak adına bir Çalışma Grubu kurulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin