Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda Yönetmelik Değişikliği

featured

Türkiye’de yabancılara vatandaşlık sağlayan yönetmelikte önemli bir değişiklik yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, vatandaşlık başvurularında dikkate alınan “döviz tutarındaki taşınmazı” ifadesi, artık “döviz tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazı” şeklinde değiştirildi.

Bu değişiklik, Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte yapılan bir düzenleme olarak karşımıza çıkıyor. Düzenleme, yabancı yatırımcıların Türk vatandaşlığına geçişinde taşınmaz şartlarını belirleyen 20. maddeye eklenen yeni bir ibareyi içeriyor.

Değişiklik öncesinde, en az 400.000 Amerikan Doları veya karşılığı döviz tutarındaki taşınmazın üç yıl satılmaması şartıyla edinilmesi gerekiyordu. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte, bu kriter “döviz tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazı” şeklinde değiştirildi.

Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararda, Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 46. maddesi gereğince alınan bu kararın, vatandaşlık başvurularındaki taşınmaz şartlarında önemli bir değişikliği beraberinde getirdiği vurgulanıyor.

Bu yeni düzenleme ile birlikte, yabancı yatırımcılar artık Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunurken, döviz tutarındaki taşınmaz şartını yerine getirmek için kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş arsa vasıflı taşınmazlara da sahip olabilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin