TBMM, Ekonomiye İlişkin Düzenlemeler İçeren Kanun Teklifini Görüşecek

featured

TBMM Genel Kurulu, ekonomiye ilişkin önemli düzenlemeler içeren bir kanun teklifini görüşmek üzere mesai yapmaya hazırlanıyor.

Görüşmeler, 5 Aralık Salı günü başlayacak ve 8 Aralık Cuma gününe kadar devam etmesi planlanıyor. Bu kanun teklifi kapsamında bazı önemli değişiklikler ve düzenlemeler öngörülüyor.

Kanun teklifine göre, vergi borçlarına karşılık gayrimenkul alımı ile ilgili düzenleme süresi 31 Aralık 2028’e uzatılacak ve haciz zaptı elektronik ortamda düzenlenebilecek. Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi istisnası, ilk konut haricinde kaldırılacak.

Ayrıca, tüm şans oyunları için ikramiye dağıtım oranının üst sınırı yüzde 83’ten yüzde 93’e yükseltilecek ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde kiralanan yabancı tescilli hava araçlarıyla Türkiye içinde ticari amaçla yolcu, posta ve yük taşımaları yapılabilmesine olanak tanınacak.

Özelleştirme programına alınan kuruluşların özelleştirilmesi ihaleleri elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, yurt dışına verilen bazı hizmetler ile yabancılara verilen eğitim ve sağlık hizmetlerinden elde edilen kazancın tamamının Türkiye’ye transfer edilmesi durumunda, beyanname üzerinden yüzde 80 indirim yapılacak. Bu arada, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılacak.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen bölgelerde fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla 31 Aralık 2025’e kadar ceza tutarı 10 kat uygulanacak.

Ayrıca, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu 7 Aralık’ta toplanacak ve TikTok temsilcilerini dinleyecek. TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye (MENAT) Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, komisyonda açıklamalarda bulunacak.

Salı ve çarşamba günleri, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları da düzenlenecektir. Bu gelişmeler, ekonomi ve kanun düzenlemeleri açısından önemli adımları temsil etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin