Shakira İspanya’da Vergi Kaçırma Suçlamalarını Kabul Ederek Anlaşmaya Vardı

featured

Kolombiyalı şarkıcı Shakira, İspanya’da vergi kaçırma suçlamalarıyla ilgili olarak hakkında 8 yıl 2 ay hapis cezası istenen davada suçlamaları kabul etti. Shakira ayrıca, 2,9 milyon avroluk bir cezayı ödemeyi kabul etti.

Barselona İl Mahkemesi’nde görülen davada, Shakira’nın 2012 ile 2014 yılları arasında İspanya’da yaşadığı dönemde Maliye’ye 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlandığı ortaya çıktı. Normalde uzun bir süreci öngören davanın 12 duruşma olması bekleniyordu, ancak Shakira’nın suçlamaları kabul etmesi ve cezayı ödemeyi kabul etmesiyle bu süreç kısalacak gibi görünüyor.

Shakira’nın eski partneri, futbolcu Gerard Pique ile birlikte İspanya’da yaşadığı sırada vergi mükellefi olması gerektiği ve 183 günden fazla İspanya’da ikamet ettiği belirtiliyor. Savcılık, Shakira’nın gelirlerini ve varlıklarını İspanyol Vergi Dairesi’nden gizleyerek İngiliz Virgin Adaları, Cayman Adaları, Malta, Panama ve Lüksemburg merkezli bir şirket ağına aktardığını iddia etmişti.

Savcılık, Shakira hakkında 8 yıl 2 ay hapis cezası ve toplamda 23 milyon avroya yakın para cezası talep ediyordu. Shakira’nın suçlamaları kabul etmesi, davada yeni bir gelişme olarak kayda geçti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin