Ünlü Sunucu Metin Uca Hayatını Kaybetti

featured

1961 yılında İstanbul’da doğan, Türkiye’nin sevilen televizyon programcısı Metin Uca, Dilovası’nda geçirdiği trafik kazasının ardından Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görmekteydi.

Geçtiğimiz günlerde boyun şah damarlarının tıkanması nedeniyle yoğun bakıma alınan Metin Uca, dün gece saat 01.30 sıralarında hayatını kaybetti. Menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Metin Uca’mızı kaybettik, kalbimiz acıyor.” ifadelerini kullandı.

Uca’nın sağlık durumu, geçen günlerde beklenmedik bir şekilde kötüleşmiş ve acil bir operasyona alınmıştı. Operasyonun ardından yaşanan komplikasyonlar nedeniyle tedbir amaçlı entübe edilen ünlü sunucu, 72 saatlik kritik süreci atlatamayarak hayatını kaybetti.

Cenaze, sabah saatlerinde Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınarak incelenmek üzere Yenibosna Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

Metin Uca’nın Kariyeri

Metin Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı’nda muhabirlik kariyerine başlamış ve daha sonra TRT, Kanal D, Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve programcı olarak görev almıştır. 1999-2003 yılları arasında Star TV’de Türkiye’nin en özgün sabah haber şovu olan “Günaydın Türkiye”yi sunmuş ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşmıştır.

Ayrıca, kendi özgün sabah programları, yarışma programları ve sahne gösterileri ile tanınan Uca, “Passaparola” ve “Miras” adlı programların sunucusu ve yaratıcı ekibinde yer alarak önemli başarılara imza atmıştır.

Metin Uca’nın aynı zamanda yazarlık kariyeri de bulunmaktadır. Toplamda 300 bin satış rakamına ulaşan kitapları, günlük yaşamı neşeli bir bakış açısıyla ele almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin