Sağlık Bakanlığı: “Denetlenen Kozmetik Ürünlerin Yüzde 92’si Uygunsuz Çıktı”

featured

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan 2023 yılı üçüncü üç aylık dönemde gerçekleştirdiği denetimler sonucunda 61 kozmetik ürününün yüzde 92’sinin uygunsuz olduğunu açıkladı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 13 Kasım’da 2023 yılı üçüncü çeyrek denetim verilerini kamuoyu ile paylaştı. Açıklamaya göre, Temmuz-Ağustos-Eylül aylarındaki kozmetik ürünlerin piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri, dikkat çekici bir uygunsuzluk oranını ortaya koydu.

Para Cezaları ve İmha Edilen Ürünler

Tespit edilen uygunsuz ürünlere karşı sağlık otoriteleri tarafından toplamda 214 bin 50 lira para cezası uygulandı. Ayrıca, 35 bin 763 adet sahte-taklit olduğu belirlenen parfüm ve krem, Kozmetik Kanunu çerçevesinde imha edildi.

2023 yılı kozmetik denetimleri kapsamında, 61 üründen yapılan incelemeler sonucunda yüzde 92’sinin, yani 56 ürünün uygunsuz olduğu tespit edildi. Sağlık Bakanlığı, kamu sağlığını koruma adına alınan tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulandığını vurgulayarak, bu uygunsuz ürünlerle ilgili gerekli cezai yaptırımların uygulandığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin