İsrail-Gazze Çatışmaları 41. Gününde 

featured

Gazze Şeridi, İsrail ordusunun abluka altındaki bölgelerinde yaşanan saldırılar 41. gününde tırmanarak devam ediyor. İsrail savaş uçakları ve topçuları, Gazze’nin orta ve kuzey bölgelerine yoğun bombardıman gerçekleştiriyor.

Gazze Şeridi’nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı’nda gerçekleştirilen hava saldırısı, evlerde can kayıplarına ve yaralanmalara neden oldu. Kentin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi çevresi ve Beyt Lahiye bölgesi, savaş uçaklarının hedefi haline geldi. Hava saldırılarına ek olarak, kentteki saldırı altındaki bölgeler aydınlatma fişekleriyle aydınlatıldı.

Gazze’nin Rimal Mahallesi başta olmak üzere birçok bölgesine yoğun topçu atışları gerçekleştirildi. Ayrıca, İsrail savaş uçakları, evlerinden ayrılmak zorunda kalan Gazzelilerin bulunduğu Orta Petrol İstasyonu bölgesini vurdu. Saldırı sonucunda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Sağlık Hizmetleri Tehlikedeki Şifa Hastanesi’nde Hasar Gördü

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail bombardımanının Şifa Hastanesi’ndeki cerrahi bölümü hedef aldığını açıkladı. Hastanedeki elektronik sağlık cihazlarının bakımını yapan iki teknisyenin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan teknisyenlerin tutuklanması nedeniyle Tıp Merkezi’nin büyük sıkıntı yaşadığı ve bombardımanlar sonucu sağlık cihazlarında sık arızalar meydana geldiği vurgulandı.

Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda, 31 Ekim’den bu yana öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 50’ye yükseldi. İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki çatışmalarda yüzbaşı rütbesindeki 2 askerin daha öldüğünü açıkladı. Çatışmalarda 2 İsrail askerinin de ağır yaralandığı ifade edildi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İsrail ordusu arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana, İsrail’in Gazze’yi işgali devam ediyor. İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarda on binlerce yaralı ve sivilin sığındığı hastaneleri vurarak büyük bir insani krize yol açtı. Çatışmalarda ölen ve yaralananların sayısı her geçen gün artıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin