Rusya, Türkiye’de Kurulacak Gaz Merkezi için Tarih Verdi

featured

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Türkiye’de doğalgaz merkezi kurma planlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Novak, projenin 2024 yılında hayata geçirilmesini beklediklerini belirterek, Türk ortaklarının yakın zamanda St. Petersburg’u ziyaret edeceğini ve deneyim paylaşımının projenin başarısına katkı sağlayacağını ifade etti.

Avrupa’daki Enerji Sektöründe Değişim

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Avrupa’da yaşanan enerji sektöründeki değişimlere de değindi. 2021’den bu yana doğalgaz tüketiminin 100 milyar metreküpten fazla azaldığını belirten Novak, bu düşüşün özellikle sanayi sektöründeki üretim azalışı ve enerji kaynaklarının daha uygun olduğu pazarlara yönelişle ilişkilendirildiğini açıkladı.

Rus Enerji Sektörü

Rusya’nın enerji sektörü, istikrarlı bir performans sergilemeye devam ediyor. Novak, Rus Maliye Bakanlığı tahminlerine göre, bu yıl petrol ve doğal gaz gelirlerinin 9 trilyon ruble seviyesinde gerçekleşeceğini ve bu miktarın 2021 seviyesine yakın olduğunu belirtti.

Küresel Petrol Fiyatları ve Arktik LNG 2 Projesi

Novak, küresel petrol fiyatlarının bu yıl istikrarlı bir seyir izlediğini vurgulayarak, Brent petrolün varil fiyatının gelecek yıl 80 ila 85 dolar arasında olabileceğini öngördü. Ayrıca, Rusya’nın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz projelerinden biri olan Arktik LNG 2’nin sevkiyatına 2024’ün ilk çeyreğinde başlanacağını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin