Meteoroloji’den uyarı: Kuvvetli sağanak ve kar yağışı bekleniyor

featured

Türkiye’nin dört bir yanında hava durumuyla ilgili önemli bilgiler geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelindeki hava durumu oldukça değişken olacak.

Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin çok bulutlu bir hafta sonu geçirmesi bekleniyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, ancak İç Ege ve İç Anadolu’nun yüksek kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu dahil olmak üzere bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebilir.

Özellikle Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde yağışların kuvvetli, hatta yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olabileceği uyarısı yapıldı. Bu durum, ani sel, yerel su baskını ve taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği anlamına geliyor.

Hava sıcaklığı ise kuzey, iç ve batı bölgelerde yağışlı hava etkisiyle hissedilir derecede azalacak ve mevsim normallerinin altında seyredecek. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar da etkisini gösterecek. Genellikle güney ve batı bölgelerde esen rüzgar, zamanla Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esecek. Ancak Marmara’nın kuzeyi ve Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları önem taşıyor. Ayrıca, Sarı ve Turuncu kodla uyarı yapılan şehirlerdeki vatandaşlar, güvenlik önlemlerini gözden geçirmeleri konusunda uyarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin