Reklam Konseyi Üyelikleri ve Temsilcileri Yeniden Belirlendi

featured

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan “Reklam Konseyi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yerini aldı.

Yeni düzenlemeye göre, Reklam Konseyi toplantılarına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, İletişim ve Avrupa Birliği Başkanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu birer temsilci ile katılacaklar.

Ancak, önceki dönemde Konsey’e üye veren kuruluşlar arasında yer alan Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Basın İlan Kurumu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği ve Basın Konseyi, yeni liste içinde yer almıyor.

Yeni üye verecek derneklerin, merkez ve şubelerine kayıtlı üye sayılarını içeren listeler, Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) üzerinden alınacak ve her yıl ocak ayının son iş gününe kadar dernek başkanı tarafından Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirilecek.

Bu güncelleme ile Reklam Konseyi, reklam sektörünün önemli aktörlerini bir araya getirerek daha etkili bir şekilde çalışmaya devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin