“E-Ticarette Yeni Dönem: Ürün Güvenliği Denetimi Artıyor”

featured

Ticaret Bakanı’nın açıklamalarıyla, e-ticarette ürün güvenliği denetimlerinin artırılacağı ve yeni yaptırımların yolda olduğu belirtildi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açıklamalarına göre, e-ticarette satılan ürünlerin güvenliği için yeni bir yönetmelik taslağı hazırlandı. Bu taslak, denetim kuruluşlarının gizli satın alma yöntemiyle ürün testi yapmasına olanak tanıyacak.

2021 yılında yürürlüğe giren kanun ile e-ticaret ürünleri de denetim kapsamına alındı. Bolat, bu durumun hem tüketicilerin hem de uygun fiyatlı ve kaliteli ürün sunan işletmelerin korunması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Yeni Kurallar ve Yükümlülükler

Yeni yönetmelik ile aracı hizmet sağlayıcıların ve diğer iktisadi işletmecilerin yükümlülükleri artacak. Ürün güvenliği için daha fazla sorumluluk ve denetim süreçlerine katılım sağlanacak.

Bolat, teknolojik gelişmelere uyum sağlamak amacıyla, yapay zeka desteğiyle güvensiz ürünlerin tespiti için yeni bir yazılım geliştirileceğini belirtti.

Yeni yönetmelikle, vatandaşların sağlığının korunması ve haksız rekabete karşı iktisadi işletmelerin güvence altına alınması hedefleniyor. Ürün güvenliği ihlallerine karşı etkili yaptırımlar uygulanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin