Asgari Ücret Tespit Komisyonunun İkinci Toplantısı Sonuçsuz Kaldı

featured

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılı için belirlenecek asgari ücreti saptamak üzere ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Ancak, 1,5 saat süren toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, toplantının ardından yaptığı açıklamada, sendikanın herhangi bir teklifte bulunmayacağını belirtti ve sorumluluğu işverenlere attı.

Ağar, ikinci toplantıda herhangi bir rakamın telaffuz edilmediğini ve henüz bir sonuca varılmadığını vurgulayarak, “Şu anda bir sonuç yok. Görüşmeler süratle devam edecek, kısa süre içerisinde bir mutabakata varılmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Sendikanın kırmızı çizgilerine yönelik soruya ise Ağar, “Kırmızı çizgi boş laf” diyerek cevap verdi. Ağar, asgari ücretle geçinenlerin yaşadığı zorlukları göz önünde bulundurarak rakamın belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş başkanlığında toplandı. İşçi heyetine Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren heyetine ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç başkanlık yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin