Putin, G20 Liderler Zirvesine Katılmayı Planlıyor

featured

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 22 Kasım’da çevrim içi olarak gerçekleştirilecek olan G20 Liderler Zirvesi’ne katılmayı planlıyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin’in zirveye katılımını doğruladı ve Rusya’nın küresel konulardaki tutarlı ve dengeli yaklaşımının ana hatlarının bu platformda çizileceğini belirtti.

Arjantin’de aşırı sağcı Javier Milei’nin devlet başkanlığı seçimini kazanmasını değerlendiren Peskov, Arjantin ile ilişkilerin netlik kazanması gerektiğini ifade etti. Ancak Peskov, Arjantin halkının seçimine saygı duyduklarını ve bu ülkeyle ilişkileri geliştirmek istediklerini vurguladı.

Milei’nin geçmişte yaptığı çeşitli açıklamaların farkında olduklarını belirten Peskov, “Milei’nin seçim kampanyası sırasında yaptığı bazı açıklamalara elbette dikkat ettik ancak göreve başladıktan sonra yapacağı açıklamalara göre hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu.

G20 Liderler Zirvesi, Hindistan tarafından düzenleniyor ve küresel konjonktürün çalkantılı bir döneminde gerçekleşiyor. Putin’in bu zirveye katılacak olması, önemli küresel meselelerin tartışılacağı bir platformda Rusya’nın pozisyonunu ifade etmesine olanak sağlayacak.

Dünya liderlerinin katılacağı G20 Liderler Zirvesi, uluslararası ilişkilerin geleceği açısından büyük bir öneme sahip. Putin’in katılımıyla Rusya’nın perspektifinin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin