Gazze’deki Çatışmalarda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor

featured

Gazze Şeridi’nde İsrail’in hava saldırıları sonucunda ölü sayısı 13 bine yükseldi. Yıkımın boyutları artarken, Endonezya Hastanesi de saldırıya uğradı. Uluslararası toplum, bölgede acil ateşkes çağrısında bulunuyor.

Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail savaş uçaklarının saldırıları 45. gününe girerken, bölgenin çeşitli yerlerine düzenlenen bombardımanlar devam ediyor. Filistin haber ajansı WAFA’nın raporlarına göre, özellikle Han Yunus kentinin kuzeybatısına yoğunlaşan hava saldırıları sonucunda onlarca sivil hayatını kaybetti.

İsrail’in bu saldırıları sonucunda ölenlerin sayısının 13 bine yükseldiği bildiriliyor. Üç haftalık süreçte Gazze’de öldürülen çocuk sayısı, dünya genelinde son dört yıl içinde çatışmalarda ölen çocuk sayısını geçti. Bölgedeki tıbbi altyapının zarar görmesiyle kanser hastaları dahil pek çok kişinin tedavi imkanları kısıtlandı.

Han Yunus’un Hamed konut kentinde yaşanan saldırılarda çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca kişi yaşamını yitirdi, birçok kişi yaralandı. Zeytun Mahallesi ve Sabra Mahallesi’ne yönelik bombardımanlar da ciddi yıkımlara ve sivil kayıplara yol açtı.

Endonezya Hastanesi Saldırı Altında

İsrail ordusunun Gazze’deki Endonezya Hastanesine düzenlediği saldırıda en az 12 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Hastanenin ikinci katı büyük hasar gördü, 2 doktor yaralandı. Elektrik kesintileri ve keskin nişancılar, hastanenin işlevselliğini ciddi şekilde etkiledi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Gazze’de derhal ateşkes çağrısında bulundu. Hamas Hareketi ise esir değişimi ve ateşkes haberlerinin doğru olmadığını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin