Çin’deki Kömür Şirketi Yangınında 26 Kişi Hayatını Kaybetti

featured

Çin’in Lüliang kentindeki Yongju Coal şirketine ait binada çıkan yangında 26 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, olayın nedeninin en kısa sürede tespit edilmesi ve sorumluların bulunması için talimat verdi.

Çin’in Shanxi Eyaleti’nde, Lüliang kentinde bulunan Yongju Coal şirketine ait 4 katlı binada çıkan yangında 26 kişi yaşamını yitirirken, 38 kişi yaralandı. Yangın, yerel saatle 06.50’de başladı ve bölgeye hızla sevk edilen itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından 8 saat süren mücadele sonucunda kontrol altına alınabildi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ABD’de düzenlenen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi’ne katılırken olaya ilişkin derin endişesini dile getirdi. Xi Jinping, olayın ardından ilgili birimlere yönelterek, yaralıların tedavisi için tüm çabaların sarf edilmesini ve sorumluların en kısa sürede tespit edilerek adaletin sağlanmasını istedi.

Xi Jinping, açıklamasında tüm bölgelerin ve ilgili birimlerin yangından ders çıkarması gerektiğini vurgulayarak, kilit endüstrilerdeki potansiyel risklerin araştırılması ve can-mal güvenliğinin korunması için ek çaba harcanması gerektiğini belirtti.

Olayın detaylı bir şekilde incelenmesi amacıyla oluşturulan ekip, yangının nedenini belirlemek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Bu trajik olay, Çin’de güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi gerekliliğini bir kez daha gündeme getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin