1. Haberler
  2. Spordan
  3. 2030 Dünya Kupası’na ev sahipliği başvurularında yeni isimler

2030 Dünya Kupası’na ev sahipliği başvurularında yeni isimler

featured

2030 FIFA Dünya Kupası’na ortaklaşa ev sahipliği yapmak için Arjantin, Şili, Uruguay ve Paraguay, resmi başvuruda bulundu.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) Başkanı Alejandro Dominguez, Uruguay’ın başkenti Montevideo’da düzenlendiği basın toplantısında, söz konusu başvurunun yapıldığını belirterek, “Kıtamız için bir rüyayı gerçekleştirmek istiyoruz,” dedi.

Uruguay’ın, 1930 yılında düzenlenen ilk Dünya Kupası’na ev sahipliği yaptığını ve turnuvayı kazandığını hatırlatan Dominguez, “Bu turnuva, 100 yaşına tarihinde sadece bir kez gelecek. Bu fırsat, iyi değerlendirilmeli ve Dünya Kupası yeniden evine dönmeli.” çağrısında bulundu.

Bu yıl Katar’ın, 2026’da Kanada, Meksika ve ABD’nin ortaklaşa düzenleyeceği FIFA Dünya Kupası’na 2030’da ev sahipliği yapacak ülke veya ülkelerin, 2024’te duyurulması bekleniyor.

İspanya ile Portekiz, 2030’daki turnuvayı ortaklaşa düzenlemek için daha önce başvuruda bulunmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin