Polikistik Over Sendromu ihmal edilmemeli

featured

Hormonal bozukluk olarak bilinen Polikistik Over Sendromu olarak karşımıza çıkıyor. Kadınlarda adet görememe ya da adet düzensizliği olarak kendini belli eden bu problem, sivilce, tüylenme ve kısırlık gibi bulgular ile kendini gösteriyor.

Polikistik Over Sendromu tedavi edilmediğinde birçok hastalığa yol açtığının altını çizen Perinatolog Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Behram, “Polikistik Over Sendromu, tedavi edilmediğinde kısırlık, şeker hastalığı, kalp ve damar hastalıkları ve rahim kanseri gibi ciddi hastalıklara yol açıyor. Bu yüzden herhangi bir belirti var ise mutlaka uzman bir hekime danışmak gerekir,” diye belirtti.

Düzenli takip şart

Hastalığın başlangıç döneminde çok belirti vermediğini ancak hastalık ilerledikçe belirgin şikayetlere yol açtığını belirten Doç. Dr. Mustafa Behram, “Eğer kişi adet olamıyor, kilo alıyor, yüz ve sırtındaki sivilcelerle uğraşmak zorunda kalıyor, saçta dökülme, ciltte lekelenme yaşıyor ve denediği halde çocuk sahibi olamıyorsa vakit kaybetmeden bir hekime başvurmalıdır. Hekimin elde edeceği klinik bulgular, hastanın öyküsü ve radyolojik görüntülemeler ile kolaylıkla tanı konabilir. Şayet hastada belirtilerin birkaçı aynı anda görülüyorsa bu durumda pelvik veya vajinal ultrasonografi ile yumurtalıklar ve rahim incelenir. Ayrıca adetin 3. gününde yapılacak kan testi sonucunda hormon düzeylerine bakılarak tanı konabilir,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin