Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Küresel Kovid-19 Zirvesi’ne videolu mesajla katılım sağladı

birlesmis milletler genel kurul toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında, ABD Başkanı Joe Biden’ın ev sahipliğinde çevrim içi olarak düzenlenen Küresel Kovid-19 Zirvesi‘ne video mesaj gönderdi.

Salgının sona ermesinde  dünya nüfusunun en az %70’inin aşılanması gerektiğini söyleyen Erdoğan, bu kapsamda Türkiye’nin de çok sayıda ülkeye tıbbı malzeme temininde bulunduğunu belirtti. Salgının bitirilmesi açısından dayanışmanın önemine değindiği mesajında yine bu hedeflere ulaşmak için gerekli gayretleri de imkanlar doğrultusunda devam ettirileceğini duyurdu. Salgının kontrol altına alınabilmesinin dünya ülkeleri arasında küresel bir dayanışma ile söz konusu olacağına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda gelir farkı olan ülkelerin aşı ve tıbbı malzeme teminlerinde yardımcı olunması gerektiği mesajını verdi.

iki yıldır süregelen bu salgını ancak dayanışma yolu ile bitirileceğine değinen Erdoğan, “Kırılgan ve dezavantajlı kitlelerin aşı, tanı, tedavi ve kişisel koruma araçlarına erişiminin desteklenmesi, hem evrensel sağlık hakkıdır hem ahlaki açıdan zaruridir” dedi.

“Ülkeler arasındaki gelir farklılıkları aşıya ve sağlık hakkına erişimde engel teşkil etmemelidir.”

Konuşmasında 159 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa, tıbbi ekipman ve gerekli kritik malzemelerin ulaştırıldığını belirten Cumhurbaşkanı, tedarik edilen aşıların da talepler doğrultusunda gerekli ülkelerle paylaşıldığını duyurdu.

Ulusal aşılama programı ile 18 yaş üstü nüfusun 2. doz aşılanma oranının %70 hedefine çok yaklaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda milli aşı çalışmalarının da hızla devam ettiğini ve en kısa sürede seri üretime geçileceğinin müjdesini verdi.

Erdoğan konuşmasını zirvenin başarılı geçmesini temenni ederek bitirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin