Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüsün Nereden Yayıldığını Yeniden Araştıracağını Duyurdu

DSO koronavirus arastirmasi

Wall Street’in haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, Çin’in Wuhan şehrinden yayıldığı düşünülen Kovid-19 kökenine ilişkin yeni araştırmalar yapılacağını duyurdu. 

DSÖ yetkilileri Bilimsel Dayanışma Grubu kurulduğunu ve virüsün Wuhan’daki laboratuvar ortamından çıkıp çıkmadığının araştırılacağını belirtti. Tüm dünyada etkisini hala sürdüren Kovid-19’un kökenleri ve nereden yayıldığı hem alınacak yeni önlemler ve hem de araştırmanın temelleri açısından oldukça önemli. Herkesin merak ettiği, ‘Koronavirüs nerede başladı‘ sorusuna cevap arayacak olan Dünya Sağlık Örgütü, bu araştırma için 20 uzmandan oluşan bir ekip kurduğunu bildirdi.

Bir Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi; yeni ekibin önceliğinin, virüsün ilk çıktığı düşünülen ve ilk vaka bildirilen ülkedeki raporlara ve veri erişimine ulaşılması olduğunu belirtti.

DSÖ ve Çin’in daha önceki ortak çalışması olan raporda, koronavirüsün kökenine ilişkin virüsün yarasalardan insanlara başka bir hayvan aracılığı ile taşındığı bilgisi paylaşılmıştı. Aynı raporda koronavirüsün laboratuvardan çıkma ihtimalinin ise ‘en düşük ihtimal’ olduğu belirtilmişti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, virüsün laboratuvar ortamından çıkma ihtimalinin ‘en düşük’ olarak değerlendirildiği raporun yetersiz olduğunu ve daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Çin ise Dünya Sağlık Örgütü’nün virüsün kökenine ilişkin yeniden araştırma talebini reddetmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin