Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Mersin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuştu

Recep-tayyip-erdogan

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Mersinli kardeşlerimize misafir oluyoruz. Salgın şartlarının hafiflemesi ile birlikte illerimizi ziyaret ediyor insanımızla hasret gideriyoruz. Yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışı heyecanını vatandaşlarımızla birlikte yaşıyoruz.

Sadece bu ayın başından itibaren ülkemizin farklı illerinde pek çok eser ve tesisin açılışını yaptık.

11 bloktan oluşan 422 bin metrekare kapalı alana sahip yeni yargıtay binamızı Ankara’da hizmete aldık.

Ankara İkinci Organize Sanayi bölgesinde yapımı tamamlanan 26 fabrikamızı ekonomimize kazandırmanın gururunu yaşadık.

Çalışma hayatından, ulaşıma, spordan adalete ve güvenliğe kadar birçok alanda açılışlar, kabuller, hizmete alma törenleri gerçekleştirdik görüyorsunuz yan gelip yatma yok.

Sıcak demedik, yağmur demedik, uzak demedik milletimizle kucaklaşmak milletimizle buluşmak için tüm şartları zorladık.

Biz doğudan batıya kuzeyden güneye tüm Türkiye’yi geziyoruz, muhalefet sadece belli illeri toplumun belli kesimlerine hapsolmuş değiliz.

Biz tüm renkleriyle 84 milyonun tamamına ulaşıyoruz. Muhalefet sen ben kavgasında vakit öldürürken biz ülkemizi hedeflerine kavuşturmak için gece gündüz demeden koşturuyoruz.

Onların gündeminde iftira var yalan terörü var, onların gündeminde yıkım var, engellemek var, takoz olmak var. Onların gündeminde Türkiye’yi eski karanlık günlerine geri döndürmek var. Onların gündeminde yasak var ötekileştirme var. Sessiz çoğunluğun sesini yeniden kısmak var.

Onların gündeminde milletimizin değerlerini aşağılamak milletimizin demokratik kazanımlarını gasp etmek var. Onların gündeminde ülkeyi germek kaosa sürüklemek var.

Nasip olursa pazar günü ve pazartesi günü New York’ta Birleşmiş Milletler ‘in tam karşısında 36 katlı Türk Evi’nin açılışını da yapacağız.

Evet tam Birleşmiş Milletler ‘in karşısında 36 kat  hamdolsun bu da tabii bize nasip oldu.

Son günlerde yaşananlar muhalefetin Türkiye gibi Türkiye’nin bekası huzuru esenliği refahı gibi derdinin olmadığını göstermiştir. Hedefsiz söz ve eylemlerden sahnelenen çirkinliklere kadar muhalefetin nasıl bir Türkiye hayali kurduğunu hepimiz gördük.

Bunların bırakın ülkeyi ellerinin altındaki belediyeleri dahi yönetme becerilerinin olmadığına yine bu süreçte hep birlikte şahit olduk. Seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa hepsinin altında ezildiler.

Meydanlarında millete verdikleri sözleri taahhütlerin hiçbirini hayata getiremediler. Çöp toplamadan, şehir içi ulaşımını, kültür sanattan, çevreye kadar hiçbir işi doğru düzgün yapamıyorlar. Artık illerde sular akmıyor. Bunlar en temel belediye hizmetlerini dahi yerine getiremeyen bir beceriksizliklerdiler.

İnsanı diğer varlıklardan ayıran temel özellik, Allah’ın ona bahşettiği akıl ve vicdan insan aklını kullanarak  yanlışı doğrudan, iyiyi kötüden haramı helalden, faydalıyı zararlardan, zulmü adaletten ayırma kabiliyetidir. Hatasını kabul etme yanlışı varsa düzeltmek sadece siyaset sahnesinde değil her bireyin yapması gerekirken, karşımızdakilerde ne böyle bir dert ne böyle bir hassasiyet ne de hataları ile yüzleşecek bir erdem görüyoruz.

Biz Türkiye’yi büyütme insanımızın refahını huzurunu artırmaya çalışıyoruz. Onlar destek verse de vermese de biz ülkemizin itibarını yükseltmeye Türkiye dünyanın güçlü bir ülkesi yapmaya devam ediyoruz.

Değerli dava arkadaşlarım çok kıymetli kardeşlerim hep söylediğim gibi bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizim mücadelemiz ülkemizi aydınlık yarına taşıma mücadelesidir. Bizim tüm çabamız milletimizin birliğini beraberliğini kardeşliğini korumak daha da güçlendirmek istiyoruz.

AK Parti olarak ecdadımız gibi hizmet eden izzet bulur diyoruz.

Biz millete hizmetkar olmaktan milletimize aşkla hizmet etmekten şeref duyuyoruz.

Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim nazarımızda insanı meşrebine mezhebine inancına diline göre ayırmak da yoktur. Bizim tasavvurumuz da şehirleri oy rengine göre tasnif etmek yoktur. Bize oy versin vermesin 81 vilayetimizin tamamı 84 milyonun her bir ferdi bizim gözümüzde aynıdır. Aynı derecede hizmete ve hürmete layıktır.

İlkelerimiz kadim değerlerimizdir. Biz hizmet götürürken aldığımız oy oranına değil ihtiyaca bakarız. Biz yatırım yaparken kökene değil şehirlerin durumuna bakarız. Biz proje geliştirirken başka hiçbir şey değil ülkemize ve şehirlerimize yapacağı katkıya bakarız. 19 yıl iktidarda olmak üzere kardeşlerim 20 yıldır hiçbir ayrım yapmadan siyasi tercihine etnik kökenine aldırmadan tüm Türkiye’ye hizmet ediyoruz.

Ülkemizin ayağına taş değmesin milletimiz dara düşmesin sıkıntıya girmesin diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz.

Başkaları hesaplar yaparsa yapsın bizim Türkiye’den başka vatanımız milletimizden başka sevdamız yok sizleri seviyoruz  bizim aşkımız milletimize.

Bizim ülkemize eser kandırmaktan başka hiçbir derdimiz hiçbir aşkımız yok. İşte bu anlayışla sadece Mersin’e 38 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirdik.

Bugün Akkuyu Nükleer Santralini denetlemeye geldik. Akkuyu Nükleer Santralinin Mersin’imize neler kazandıracağını düşün hamdolsun bunu gerçekleştirmekte bize nasip oldu.

Mersin’e kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı kurumlarımızı özel sektörümüzü Rabbim bizi Mersini ve ülkemize hizmet yolundan ayırmasın diyorum.

Genişletilmiş İl Danışma Toplantılarımızda istişarenin yanı sıra aramızdaki muhabbeti ve kuvveti güçlendiriyoruz. Gönüllerimizi böyle muhteşem bir atmosfer il başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum.

Sizlerin şahsında bizi coşkuyla karşılayan tüm Mersinli vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyor aynı şekilde kuruluşundan bugüne kadar ilk teşkilatlarımızın farklı kademelerinde görev almış tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023’te İnşallah Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini de gerçekleştireceğiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 2023’te sandıkta halkımızın nezdinde yeniden güven tazeleyerek millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek istiyoruz.

Bunun için şimdiden planlı programlı çalışmaya başlamalı önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. AK Parti’nin hizmetlerini ekonomide demokraside hukukta savunma sanayinde güvenlikte adalette hayata geçirdiği reformları doğru bir şekilde halkımıza anlatmalıyız.

Biz diğerleri gibi lafla peynir gemisi yürütmüyoruz.

Sadece geçmişteki başarılarımızı değil başta 2023’e hedefleri olmak üzere 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da milletimizde paylaşmalıyız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin