Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı ve yönetim kurulu bugün belli olacak. Seçime mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi ve Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu aday olarak öne çıkıyor. Seçim için 65 ıslak imzalı dilekçe sunulması gerekmektedir. Seçime katılacak adaylar, dilekçelerini genel kurul divanına sunacaklar. TFF Olağan Mali Genel Kurul toplantısı da aynı gün JW Marriott Hotel’de gerçekleştirilecek.
Mehmet Büyükekşi Kimdir?
Mehmet Büyükekşi, Gaziantep doğumlu bir iş insanıdır. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlığı yapmıştır. Gaziantep FK başkanlığından sonra TFF Başkanlık koltuğuna oturmuştur. Yönetimi döneminde çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Yeni dönemde atılacak adımlar arasında iddaa gelirlerinin artırılması ve oyuncu uygunluğu kuralı gibi konular bulunmaktadır.
Ibrahim Hacıosmanoğlu Kimdir?
Ibrahim Hacıosmanoğlu, Trabzon doğumlu bir iş insanıdır. Trabzonspor’un eski başkanıdır ve petrol ile inşaat sektörlerinde faaliyet göstermektedir. TFF Başkanlığı için daha önce aday olmuş, fakat seçilememiştir. Hacıosmanoğlu’nun destekçileri arasında Trabzonspor, Adana DS ve Sivasspor yer almaktadır.
Kulis Bilgileri
- Katılımın düşük olması beklenmektedir.
- Bazı kulüpler Mehmet Büyükekşi’yi desteklerken, bazıları İbrahim Hacıosmanoğlu’nu desteklemektedir.
- Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin çekimser kalması veya oy kullanmaması olasıdır.
- İbra oylamasında ret oyunun artabileceği konuşulmaktadır.