Fahiş Fiyatlarla Mücadele
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşüldü. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, komisyonda milletvekillerine ikram edilen kuruyemişi işaret ederek, “Fahiş fiyat diyoruz değil mi? Önümüzde kuruyemiş var, tavuk ve et arasında, kilosu 400 lira. Valla bunu yersek Başkanım, adam başı 60 lira zararımız var.”
Stokçuluk ve Fırsatçılıkla Mücadele
DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Vatandaşların karşılaştığı sorunların farkındayız. ‘Tamahkarlık, fırsatçılık, stokçuluk, depoculuk’ dediniz. Hükümet de muhalafet de gereken kanunu buradan çıkarmalı bu yasa da uygulanmalıdır. Galeri de stokçuluk bambaşka bir şey soğan ve patatesteki stokçuluk bambaşka bir şey” dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise 15 yıl önce mahallesinde bakkalı olan birinin bugün zincir marketlere sahip olduğuna dikkat çekti.
Eleştiriler ve Yanıtlar
CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, enflasyonu yaratan sebeplerin düzeltilmediği sürece fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele edilemeyeceğini belirterek, “Tabii iyi şeyleri AK Parti hükümeti yapıyor, köprüleri yollar… Ama kötü bir şey olunca kim yapıyor, onu ya faiz lobisi yapıyor ya üst akıl yapıyor. Şimdi de suç üç harfli marketlerde ama Allah için hiç ekonomiyi, ülkeyi yönetenlerin suçu günahı yok.”