İsrail-Gazze Çatışmalarına Karşı Çocuk Hakları Kuruluşundan Sert Tepki

featured

Brüksel merkezli çocuk hakları kuruluşu Eurochild İletişim Direktörü Davide Rambaldi, Avrupa Birliği’ne, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında özellikle çocuklara karşı savaş suçlarına karşı durması çağrısında bulundu.

Eurochild, AB’yi İsrail’in Filistin çocuklarına yönelik işlediği suçlara karşı cesur adımlar atmaya davet ediyor.

AB’nin Eşitlik İlkesi

Eurochild, AB’nin din, milliyet veya ikamet yeri ne olursa olsun sivilleri eşit şekilde desteklemesi ve tüm tarafları eşit şekilde sorumlu tutması gerektiğini vurguluyor. Eğer bu ilkeye uyulmazsa, AB’nin insani krizlere tepkisinde çifte standart sergileyeceği ve sonuç olarak AB’nin iç sosyal, demokratik ve uluslararası güvenilirliğine zarar verebileceği uyarısında bulunuyor.

Eurochild’den AB’ye Çağrı

AB’nin tüm kurumları ile üye ülkelerinden, diplomatik nüfuzlarını kullanarak ateşkes, insani yardıma sürekli erişim ve sivillerin toplu cezalandırılmasında rol oynayanların hesap verebilirliğini sağlaması isteniyor. Eurochild, “AB yöneticilerini İsrail’in Filistin halkına, özellikle de çocuklara karşı işlediği savaş suçlarına ve toplu cezalandırmalara karşı durmaya çağırıyoruz. Yaratılan korku ve dehşet duygusundan en çok etkilenenler çocuklardır” ifadeleriyle çağrısını güçlendiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin