1. Haberler
  2. Ekonomiden
  3. Azerbaycan’daki Yatırım Fırsatlarıyla İlgili Yeni Duyurular

Azerbaycan’daki Yatırım Fırsatlarıyla İlgili Yeni Duyurular

featured

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ETSO) Yöneticilerden Güçlü Bağlar ve Yeni Fırsatlar Toplantısı

Erzurum’un tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan şehirde, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın’ın ev sahipliğinde önemli bir işbirliği ve ekonomik ilişkiler toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıya, Erzurum’un bölgesel kalkınması ve uluslararası ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlayan birçok önemli isim katıldı.

Toplantının açılışında, Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ, Azerbaycan’ın Kars’taki Baş Konsolosu Zamin Aliyev ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Ticari Temsilcisi Tamerlan Taghiyev yer aldı. Bu önemli buluşma, iki taraf arasındaki güçlü bağların ve yeni işbirliği alanlarının gelişmesine katkı sağladı.

Azerbaycan’ın Ekonomik Potansiyeli ve İşbirliği Fırsatları

Konuşmasına başlayan Tamerlan Taghiyev, Azerbaycan ile Erzurum arasındaki tarihi, kültürel ve ekonomik bağların derin köklere sahip olduğunu vurguladı. O, “Erzurum, tarih boyunca Azerbaycan’la yakın ilişkiler kurmuş, ortak değerleri paylaşmış ve bu bağlar sayesinde ekonomik işbirliği açısından da sağlam bir temel oluşturmuştur” dedi.

Taghiyev, Azerbaycan’ın yatırımcılar için sağladığı avantajlara da değinerek, özellikle Nahçıvan ve Karabağ bölgeleri de dahil olmak üzere toplam 9 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile çeşitli serbest ekonomik bölgenin faaliyet gösterdiğini ve bu bölgelerde yatırımcılar için çeşitli teşvikler, muafiyetler ve desteklerin sunulduğunu belirtti. Ayrıca, Azerbaycan’ın serbest ticaret anlaşmaları sayesinde, toplam 280 milyon nüfusluk pazara gümrüksüz erişim imkânı sağlandığını dile getirdi.

Türk İş İnsanlarının İlgi ve Yatırım Alanları

Taghiyev, Türk iş insanlarının Azerbaycan’da özellikle tarım, ilaç, gıda, cam, deri, madencilik, tekstil ve turizm gibi sektörlerde yatırımlar yapmaya büyük ilgi gösterdiğine dikkat çekti. Azerbaycan’ın, verimli topraklar, elverişli iklim koşulları ve stratejik coğrafi konumu sayesinde, özellikle tarım ve hayvancılık alanında büyük bir potansiyel barındırdığını vurguladı.

Son olarak, iki tarafın da ekonomik ilişkilerini daha da derinleştirerek, bölgesel kalkınma ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti. Bu toplantı, Erzurum ve Azerbaycan arasındaki güçlü bağların yeni projeler ve ortaklıklar ile daha da pekiştirilmesine zemin hazırladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin