Apalachee Lisesi’nde Meydana Gelen Saldırı
Olay, 4 Eylül tarihinde Georgia’nın Winder şehrindeki Apalachee Lisesi’nde gerçekleşti. Saldırının ardından, zanlının dedesi Charles Polhamus, CNN’e verdiği demeçte, Colt Gray’in saldırıdan önce annesi Marcee Gray’e “Anne, üzgünüm” şeklinde bir kısa mesaj gönderdiğini açıkladı. Bu mesajın ardından Marcee Gray, hemen okulu arayarak “belirtilmeyen acil bir durum” nedeniyle oğlunun kontrol edilmesini talep etti. Ancak, okul yetkililerinin aranmasından yaklaşık 30 dakika sonra silah sesleri duyulmaya başladı ve polis ile acil servis ekipleri hızla olay yerine intikal etti. Bu durum, okul yönetimi ve güvenlik güçlerinin saldırıyı önleme çabalarıyla ilgili yeni soru işaretlerini gündeme getirdi.
Yanlış Öğrencinin Sınıftan Alındığı İddiası
Colt Gray’in sınıf arkadaşı Lyela Sayarath, CNN’e yaptığı açıklamada, Gray’in saldırı günü dersten ayrıldığını ve ardından sınıfa giren okul yetkililerinin aynı isimde başka bir öğrenciyi sırt çantası ile dışarı çıkardığını belirtti. Sayarath, yanlış öğrencinin sınıfa döndüğünde, öğretmene yöneticilerin aslında Colt Gray’i aradıklarını söylediğini ifade etti. Gray daha sonra elinde silahla sınıf kapısında belirdi ve saldırıyı gerçekleştirdi. CNN’in haberinde, okul yetkililerinin o gün Gray yerine yanlış öğrencinin sınıftan çıkarılıp çıkarılmadığına dair yorum yapmayı reddettikleri belirtildi.
4 Eylül’de Apalachee Lisesi’nde gerçekleşen bu trajik saldırıda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi ise yaralanmıştır. Saldırının ardından yakalanan Colt Gray, 4 kişiyi öldürmekle suçlanarak hakim karşısına çıkarılmıştır. Ayrıca, Colt Gray’e silahı “hediye” olarak verdiği öne sürülen 54 yaşındaki babası Colin Gray de olayın ardından gözaltına alınmıştır. Colin Gray, kasıtsız adam öldürme, ikinci derece cinayet ve çocuklara eziyet gibi çeşitli suçlamalarla yargılanmaktadır.