1. Haberler
  2. Ekonomiden
  3. TMO, Kabuklu Fındık Satışı Yapmadığını Duyurdu: Resmi Açıkladı

TMO, Kabuklu Fındık Satışı Yapmadığını Duyurdu: Resmi Açıkladı

featured

Bir süredir yürütülen iletişim çalışmalarıyla, TMO stoklarında bulunan kabuklu fındıklar üzerinden yapılan imalatlar sonucunda elde edilen ürünlerin, kamu kurumları ve tüketicilere makul fiyatlarla ulaştırıldığı belirtilmiştir. Bu süreçte özellikle kullanım amacıyla belirlenen stokların yönetimi ve piyasa etkileri üzerinde durulmuştur.

Son uygulamada, geçmiş yıllara ait sınırlı miktarda bulunan fındıkların ekonomisini korumak amacıyla kavrulması kararı alınmıştır. Kavrulmuş fındıklar için satış fiyatları belirlenmiş olup, bu ürünler sakarya başmüdürlüğü üzerinden satışa sunulmaktadır. Bir kilo kavrulmuş ürün için 750 TL, ayrıca 50 kilogramlık çuval halinde ise 700 TL fiyat uygulanmaktadır. Bu satışlar, Sakarya Başmüdürlüğü’nün yetkileriyle sadece ilgili noktadan gerçekleştirilmektedir.

Fındık arzında sınırlı miktarda kavrulmuş ürün bulunmakla beraber, piyasa üzerinde olumsuz bir etki yaratmaması ve talep gösteren herkesin satıştan yararlanabilmesi amacıyla çalışmalar devam etmektedir. Şu anda kabuklu fındık satışı ve satış hazırlığı bulunmamaktadır ve mevcut odak, kavrulmuş ürünlerin uygun fiyatlarla sunulmasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin