Küçüklüğünden beri güvercinlerle yaşayan Hasan Çetinkaya, 10 yaşında başladığı bu hobiyi yıllar boyunca sürdürdü ve evinin hemen yanındaki özel alanında kuşlarını yetiştirmeye devam ediyor. Emeklerinin karşılığını bazen otomobil fiyatına varan değerli satışlarla elde ettiği ifade ediliyor; bu, onun için sadece bir uğraş değil, hayatının merkezi haline gelen bir sanat diyebiliriz.
Sağlık sektöründe uzun yıllar görev yapan Çetinkaya, işine olan bağlılığını güvercinlere olan tutkusuyla değiştirdi. Kariyerinin bu dönemde sona ermesi, daha verimli zaman ayırmasını ve kuşlara daha çok odaklanmasını sağladı. 13 yıllık memurluk süresi boyunca yaşadığı deneyimler, yeni bir yön arayışını tetikledi ve sonunda güvercin yetiştiriciliğini bir yaşam biçimi olarak benimsedi.

Uluslararası alanda da adından söz ettiriyor Güvercin üretimi ve ticaretiyle ilgilenen Çetinkaya, çalışmalarını küresel ölçekte genişletmeyi başardı. Dünyanın pek çok ülkesine kuş gönderdiklerini belirten üretici, özellikle Almanya ve Fransa’ya yaptığı sevkiyatlarla dikkat çekiyor. Türkiye sınırları içinde neredeyse her şehre ulaştıklarını söyleyen Çetinkaya, kargoyla sevkiyatın haftanın her günü sürdüğünü ve şehirler arası transferlerin süregittiğini belirtti.
İlgi gören ırklar ve yüksek değerler Farklı ırk özelliklerine bağlı olarak fiyatlar değişiyor. Bazı ırkların 10 bin liraya kadar çıkabildiğini, en özel ve değerli bireylerin ise 300 ile 1 milyon lira arasında değişen rakamlara alıcı bulabildiğini ifade eden Çetinkaya, kuşların çoğunun yüksek kalite standartlarına uyduğunu ve bu standartların satıştaki en önemli etken olduğunu vurguluyor.