1. Haberler
  2. Ekonomiden
  3. Dünyada Bir İlki Yaşatan Olay: İlk Kez Gerçekleşen Özgün Başarının Öyküsü

Dünyada Bir İlki Yaşatan Olay: İlk Kez Gerçekleşen Özgün Başarının Öyküsü

featured

Trendyol Süper Lig’in teknoloji sponsoru Türk Telekom, Türk futboluna yönelik desteklerini sürdürüyor. 23. haftada Fenerbahçe ile Kasımpaşa arasındaki maçta, Fenerbahçe Chobani Stadyumu’nda görme Engelli bireylere 5G tabanlı Engelsiz Tribün deneyimi sunuldu. Bu özel uygulama, tribünde bulunan tüm ayrıntıların gecikmesiz ve eşzamanlı bir şekilde iletilmesini amaçlayan bir sistemle hayata geçirildi.

İlk kez dünyada uygulanan bu deneyimde, milli teknoloji şirketi Sensemotion’ın görme engelliler için geliştirdiği özel stat koltukları ve Huawei’nin katkılarıyla sahnel edilen yenilikçi teknoloji kullanıldı. 5G Tabanlı Dokunsal Robot Koltuklar sayesinde maç bilgileri, tribünde bulunan kullanıcıya anlık olarak iletildi ve görme engelliler için görsel bağımlı olmayan bir maç deneyimi oluşturuldu.

Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin, 1 Nisan’da 5G’nin hayatımıza getireceği fırsatları vurguladı. Şahin, teknolojiyi iyilik ve fayda için kullanma vizyonlarını yeni bir boyuta taşıdıklarını belirterek, 5G uygulamalarının sağlık, sanayi, tarım, spor, kültür-sanat ve eğlence gibi alanlarda öncü rol oynamaya devam edeceğini söyledi. Engelsiz Tribün projesinin, dünyada bir ilk olarak hayata geçirilmesinin ve ilerleyen yıllarda tüm statlarda standart hale gelmesinin en büyük hedefleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin