1. Haberler
  2. Ekonomiden
  3. Bölünmüş Yolda Hedef: 38.000 Kilometre

Bölünmüş Yolda Hedef: 38.000 Kilometre

featured

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, toplantının açılışında, 34 yıl boyunca aynı kararlı heyecanla hizmet veren Karayolları teşkilatının bu yılki buluşmasını, 30 bin kilometre sınırını aşmanın anlamlı bir dönüm noktası olarak değerlendirdi. Her biri için geçmişten güç alıp geleceğe yön veren bu buluşmaların, motivasyonu yükseltecek paylaşımı ve vizyon geliştirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Uraloğlu, yolun bir ülkenin kalkınmasında temel bir mihenk taşı olduğunu hatırlatarak, Cumhurbaşkanı’nın “Yol Medeniyettir” vizyonuyla denizleri, dağları ve ovaları aşarak millete hizmet etmeyi kendilerine görev edindiklerini söyledi. Türkiye’nin dört bir yanını altyapı projeleriyle donatarak erişilebilir kıldığına vurgu yaptı. BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞU 30 BİN 51 KİLOMETREYE ULAŞTI diyerek, bu yılın başında bölünmüş yol uzunluğunu 30 bin 51 kilometreye taşıdıklarını ve sayısal olarak kaydedilen ilerlemeye değindi. Ayrıca, köprü ve viyadük uzunluğunun 311 kilometreden 821 kilometreye, tünel uzunluğunun 50 kilometreden 856 kilometreye yükseldiğini belirtti. Sadece geçen sene 57 kilometre tünel inşa ettiklerini ve bölünmüş yolların yol ağının %44’ünü oluşturmasına rağmen trafiğin %83’üne hizmet verdiğini kaydetti.

BÖLÜNMÜŞ YOL AĞINDA HEDEF 31 BİN 250 KİLOMETRE başlığı altında, tasarruf ve ekonomik faydaların her yıl katlandığını vurgulayan Uraloğlu, yeni hedefler olarak bölünmüş yol ağını 31 bin 250 kilometreye ve ilerleyen dönemlerde 38 bin kilometrenin üzerine çıkarmayı, otoyol ağını ise ilk aşamada 4.330 kilometreye ulaştırmayı öngördüklerini açıkladı.

KOOPERATİF AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ TEST VE UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRDİK ifadesiyle, akıllı ulaşım sistemlerinin entegrasyonunu merkeze alan yeni bir dönemin başladığını hatırlatan Uraloğlu, Hasdal Kavşağı ile İstanbul Havalimanı arasındaki 40 kilometrelik koridorda bu sistemi hayata geçirdiklerini ve Ankara Çevre Otoyolu üzerinde daha gelişmiş bir sonraki adımı planladıklarını belirtti.

ÜLKEMİZİ KÜRESEL ÖLÇEKTE DAHA ETKİN VE REKABETÇİ BİR KONUMA TAŞIYACAĞIZ diyen Bakan, Orta Koridor, Kalkınma Yolu, Zengezur Koridoru ve Üç Deniz Girişimi gibi uluslararası girişimlerin uygulanabilirliğini güçlendirmek amacıyla kararlı adımlar attıklarını söyledi. Karayolları ile farklı ulaşım modlarını entegre ederek üretim ve ticaret noktaları arasındaki erişime hız kazandırmayı hedeflediklerini ve lojistik kapasiteyi çeşitlendirmeyi sürdüreceğimizi ifade etti.

JEOSTRATEJİK GÜVEN ADASI TÜRKİYE başlığı altında, Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin uluslararası diplomasideki yaklaşımını ve krizi çözme kabiliyetini, Doğu-Batı ile Kuzey-Güney koridorlarının kilit merkezi olarak güçlendirmekten vazgeçmediklerini aktardı. Bu vizyonla Karayolları Teşkilatı ile ulaştırma camiasını bir araya getirerek Türkiye’yi 21. yüzyılın lojistik süper gücü haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

“ÇALIŞMALARIMIZDA KALİTEDEN HİÇBİR ŞARTTA TAVİZ VERMEYECEĞİZ” şeklinde sürdürülen konuşmada, mevcut altyapıyı güçlendirecek ve tamamlayıcı nitelikte projeler üzerinde duruldu. Kalitenin maliyetli bir gereklilik olduğunun altını çizen Uraloğlu, 2026 yılı planlarının bütçe ve takvim doğrultusunda eksiksiz uygulanacağını, motivasyonu yüksek tutmak için tüm desteklerinin süreceğini ifade etti. Toplantının, ortak akıl ve güçlü ekip çalışmasıyla daha büyük başarılara yol açacağına inanç belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin