1. Haberler
  2. Sağlıktan
  3. Kamusal kurumlara sinen gerici politikanın sonucu: Gerici hekime tepkiler sürüyor

Kamusal kurumlara sinen gerici politikanın sonucu: Gerici hekime tepkiler sürüyor

featured

Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Dr. Hasan Hüseyin Uysal’ın muayene sırasında bir kadına yönelik olarak kullandığı ifadeler ve tedaviye karşı tutumu sosyal medyada yankı buldu. Sağlık Bakanlığı, idari soruşturma başlatıldığını duyurdu ve halk sağlığını ilgilendiren bu olaya ilişkin kamuoyu tepkisi sürüyor.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur değerlendirmesinde, Uysal’ın meslek etiğine aykırı davranışlarını ve bir yurttaşın temel haklarından olan sağlık hizmetine erişimini engellemeyi vurguladı. “AHLAK DAYATMA MERKEZİ DEĞİL” ifadesiyle, bu tür tutumların kadınların yaşam hakkına ve Cumhuriyet değerlerine karşı yürütülen uzun soluklu bir saldırı olduğunu belirtti. Ayrıca Uğur, söz konusu kişinin geçmişte “13 yaşındaki kız çocukları evlenebilir” ve “kadınların giyim biçimi fuhuşa zemin hazırlar” gibi açıklamalarıyla da tanındığını hatırlattı. Sağlık kurumlarının inanç veya ahlak dayatmalarının merkezi olmadığını vurguladı.

“EN AĞIR CEZA İLE SONUÇLANMALI” görüşüyle açıklamada bulunan Uğur, güncel olayın siyasal iktidarın cemaatler ve tarikatlar için açtığı alanların ve kamusal kurumlara sirayet eden gerici politikaların bir sonucu olduğuna dikkat çekti. Eğitimden adalete, sağlıktan toplumsal yaşama kadar her alanda hissedilen çürümenin, vatandaşların en temel hakkı olan sağlıklı yaşam hakkını tehdit ettiğini kaydetti. Cumhuriyet’in temel değerlerinin kadınların özgür iradesiyle yaşayabilmesi, giyinebilmesi ve eşit yurttaşlık haklarına sahip olması üzerine inşa edildiğini hatırlattı.

Uğur, sağlık hizmetinden mahrum bırakılan her kadının susturulmaya çalışılan her özgürlük ve gerici zihniyetin gölgesinde atılmaya çalışılan her adım olduğuna vurgu yaptı. Bu nedenle adı geçen şahıs hakkında başlatılan soruşturmanın en ağır cezayla sonuçlanması gerektiğini söyledi ve benzer zihniyetlerin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Genel Sağlık-İş olarak, Cumhuriyet’in kararlılığıyla bu karanlık zihniyete karşı duracaklarını ve bilimin ışığında hareket edeceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin