Ziraat Bankası, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Banka, bu dönemde sektörde önde gelen konumunu sürdürerek net karını 113.7 milyar lira olarak bildirdi ve bu büyüklükle kârlılığını pekiştirdi.
Genel Müdür Alpaslan Çakar, aktif büyüklüğün yılın üçüncü çeyreğinde 7.9 trilyon lirayı aştığını vurguladı. Sürdürülebilir büyüme hedefi doğrultusunda özkaynakları güçlendirmeye ve bilançosunu daha sağlam bir yapıya kavuşturmaya devam ediyoruz.
Çakar’a göre bankanın nakdi krediler toplamı 3.9 trilyon liraya ulaşırken, gayrinakdi kredilerle birlikte toplam finansman 5.3 trilyon liraya çıktı. Bu güçlü performans sadece finansal göstergelerle sınırlı kalmayıp, ekonomiye sağlanan katma değerde de kendini gösteriyor.
Sunduğumuz finansal destek ile KOBİ’lerin büyümesini destekliyoruz, tarım sektörünün arz güvenliğini güçlendiriyoruz ve üretim, yatırım ile istihdam gibi alanlarda ek katkılar sunmayı sürdürüyoruz.