İmza edilen finansman anlaşması kapsamında, ihracatçı firmalara Suudi Arabistan menşeili petrol dışı ürünlerdeki hammadde ihtiyaçları için uygun koşullarda finansman imkânı sunulacaktır. Anlaşma çerçevesinde firmalar, 2 yıla varan vadeler ve rekabetçi fiyatlarla finansmana erişebileceklerdir.
Bu adım, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaret hacminin artırılması; Türk firmalarının dış ticaret faaliyetlerinde rekabet gücünün yükseltilmesi ve ihracatçıların finansmana erişiminin kolaylaştırılması açısından stratejik bir öneme sahiptir. Banka açıklamasında, “İhracatçılarımız bu anlaşma sayesinde üretim süreçlerinde ihtiyaç duydukları hammaddeler/yarı mamuller için uygun maliyetlerle finansman sağlayabileceklerdir” ifadesi kullanıldı.
Sanayi, tekstil, makine, kimya ve gıda gibi ihracat odaklı sektörlerde faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli firmalar için bu finansman olanaklarının önemli katkı sağlayacağı belirtilmiştir.