1. Haberler
  2. Ekonomiden
  3. Kışın Bulunması Zor Olan Ürünler İçin Kaçırılmayacak Fırsat: Satış Başladı – 3 Adeti 300 TL, Kilogramı 5.500 TL!

Kışın Bulunması Zor Olan Ürünler İçin Kaçırılmayacak Fırsat: Satış Başladı – 3 Adeti 300 TL, Kilogramı 5.500 TL!

featured

Kayseri’de gece saatlerinde hava sıcaklığı eksi değerlere inerken; erik ve kiraz gibi yaz meyveleri, talebe paralel olarak tezgahlarda yerini alıyor. Özellikle hamile kadınlar, çocuklar ve yaşlılar için mevsim dışı meyvelerin kilogram fiyatları 3 bin ile 5 bin 500 TL arasında değişiklik gösteriyor. Yurt dışından gelen seralarda yetişen bu meyveler, çoğunlukla hamileler tarafından tercih ediliyor. Kilogramı 5 bin 500 TL olan erik ve 3 bin TL civarındaki kiraz, genelde adet ya da paket halinde tüketiciye sunuluyor.

Kışın Bulunması Zor Olan Ürünler İçin Kaçırılmayacak Fırsat: Satış Başladı – 3 Adeti 300 TL, Kilogramı 5.500 TL!

“GECE 3’TE BİLE AŞEREN MÜŞTERİMİZE ERİK VERDİK” diye anlatan Manav Ekrem Kanarya, havaların soğumasıyla yaz meyvelerine olan talebin yükseldiğini belirtiyor. Aşerme durumunda müşterilerin anlık veya saatlik taleplerinin sık yaşandığını söyleyen Kanarya, erikin en çok talep gören meyve olduğunu, kirazın da hızla tercih edildiğini ifade ediyor. Çoğu zaman erik kilosu 5 bin 500 TL, kiraz ise yaklaşık 3 bin TL düzeyinde belirleniyor. 3 adet erik 300 TL, 5 adet paketli kiraz ise 195 TL olarak satılıyor; bu ürünler genellikle ithal olduğundan fiyatlar yükselebiliyor.

“KIŞ DÖNEMİNDE YAZ ÜRÜNLERİNİN BULUNMASI ZOR” diyen Kanarya, Türkiye’nin dört bir yanından kargo yoluyla sipariş aldıklarını ve kış aylarında yaz ürünlerinin bulunmasının güçleştiğini aktarıyor. Her yıl bu ürünleri temin etme konusunda tecrübe kazandıklarını ve bu sayede adlarının duyulduğunu belirtiyor. Müşteriler yaz ürünlerini yazın kilolarca alabiliyorken, şu anda 1-2 adet almaları bile çoğu zaman yeterli oluyor ve bu durum operasyonlarına sevinç katıyor. Gece geç saatlerde de müşterilere yardımcı olmanın onlar için onur verici olduğunu ifade ediyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin