1. Haberler
  2. Ekonomiden
  3. Bugün Gazetesinde Yer Alan İddialara İlişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı Açıkladı

Bugün Gazetesinde Yer Alan İddialara İlişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı Açıkladı

featured

Bugün gazetede yayımlanan bir habere ilişkin Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, haberin, Bakan Şimşek’in yakın çevresine yönelik olarak “Ekonomik hedefler açısından hâlâ 19 Mart İBB operasyonunun öncesine gelemedik” şeklinde iletildiğine dair iddiaların gerçek dışı olduğunun altı çizildi.

İlgili açıklamada, haberin yazarıyla iletişime geçilmediği ve 5N1K kuralına uyulmadığına dikkat çekilerek, gazetecinin haberin doğruluğunu teyit etme sorumluluğunu yerine getirmediği belirtildi. Bu durum, haberin güvenilirliğini zedeleyen bir yaklaşım olarak nitelendirildi.

Açıklama kapsamında, kulis ve iddia temelli bilinçli algı oluşturma çabasıyla çeşitlenen haberlerle ilgili olarak, Bakanlık hukuki haklarını kullanacağını ifade etti. Bu çerçevede, bağımsız ve doğru bilgi akışını bozacak her türlü girişime karşı gerekli adımlar atılacağı vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin