Çin’in Ay Keşif Görevleri

featured

Çin Ulusal Uzay İdaresi, Ay’da gerçekleştirdiği keşif görevleriyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Son olarak, “Çang’ı 6” görevi kapsamında Ay’ın Güney Kutbu-Aitken Çanağı’na yumuşak iniş yapıldı.

Ay Yüzeyinden Örnek Toplama

Keşif aracı, Ay yüzeyinde toprak ve kaya örnekleri toplamak üzere tasarlanmıştır. Robotik kolu sayesinde örnek toplama işlemi gerçekleştirilecek ve bu örnekler Dünya’ya getirilmek üzere konteynere yerleştirilecektir.

Çang’ı 6 ve Gelecek Planlar

Çang'ı 6 ve Gelecek Planlar

“Çang’ı 6” görevi, Ay’ın karanlık yüzeyinden kaya ve toprak örneği toplayan ilk keşif görevi olma özelliğini taşımaktadır. Çin, gelecek yıllarda keşif faaliyetlerini sürdürmeyi ve Ay’a insanlı seferler düzenlemeyi planlamaktadır. “Çang’ı 7” ve “Çang’ı 8” görevleri de önemli aşamaları oluşturmaktadır.

  • Çang’ı 7: 2026’da Ay’ın güney kutbunda keşif yapılacak.
  • Çang’ı 8: 2027’de doğal kaynak kapasitesini doğrulamak ve Ay yüzeyinde uzay üssü inşası için testler yapmak amacıyla görev düzenlenecek.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin