Türkiye Bisiklet Turu’nda Tobias Andresen Fırtınası

featured

Danimarkalı bisikletçi Tobias Andresen, 2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 4. etabını kazanarak genel klasmanda liderliğe yükseldi ve turkuaz mayo giydi.

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun dördüncü etabı, Marmaris ile Bodrum arasındaki 137,9 kilometrelik zorlu parkurda gerçekleşti. Bu etapta 168 bisikletçi kıyasıya mücadele etti. Etap, 91 ile 94’üncü kilometreler arasında yer alan 2. kategori bir tırmanış ve ardından gelen teknik iniş bölümleri ile özellikle son bölümde büyük heyecana sahne oldu. Yarışın son kilometrelerinde dört bisikletçiden oluşan kaçış grubu yakalandı ve finalde Danimarkalı genç yıldız Tobias Andresen, harika bir sprintle etabı 3 saat 29 dakika 42 saniyede tamamlayarak zafere ulaştı. Böylece, 21 yaşındaki Andresen genel klasmanda da liderliği ele geçirerek prestijli “turkuaz mayo”yu giyme şansını kazandı.

Yarışta Bora-Hansgrohe takımından Danny van Poppel ve Alpecin-Deceuninck takımından Henri Uhlig, Andresen’in ardından sıralandı. Ayrıca, Polti Kometa takımından Giovanni Lonardi sprint klasmanında liderliğini korurken, Bike Aid takımından Vinzent Dorn ise iki tırmanışı da önde tamamlayarak “kırmızı mayo”yu kazandı. Beykoz Belediyespor’dan genç bisikletçi Samet Bulut ise tırmanışlarda gösterdiği performansla dikkat çekti, ancak etap sonunda liderlik mayosunu kaybetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin