Çay Hasadı Deneyimi: İlhan Palut Tarlada!
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, 2024 yılı yaş çay kampanyasının açılmasıyla birlikte çay tarlasında iş başı yaptı. Palut, çay makası ve sepetiyle donanarak çay bahçesine girdi. İlk olarak toplama işlemini öğrenen Palut, çay hasadına bizzat katılarak emek verdi.
İlhan Palut: “İnşallah hayırlı bir sezon olur. Neredeyse 8 aydır buradayım. Çayın, Rize şehri için ne demek olduğunu biz de anladık. İnşallah bereketli bir yıl olur. Hem çalışanlar hem de üreticiler için güzel bir sezon olmasını temenni ediyorum.”
Çay hasadının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Palut, Rize’de yetiştirilen çayın eşsiz lezzetinden bahsederek, “Rize’de çay içmeye alıştığımız zaman başka yerlerde çay içmek pek keyif vermiyor. Rize’nin gerçekten son derece içimi güzel bir çayı var. Yeşilliklerin arasında stresi alan bir yer. Malum herkesin işi kendince stresli. Çay hasadına dair dışarıdan zor gibi görünen bir iş aslında yapılabilir ve pratik olduğunu gördüm. Güzel bir deneyimdi.”