İstanbul’da Mazbata Teslimi Sürüyor

featured

31 Mart yerel seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye genelinde önemli bir başarıya imza atarak birinci parti konumuna yükseldi. Özellikle İstanbul’da pek çok belediye AKP’den CHP’ye geçiş yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alarak görevine başlamasıyla birlikte, birçok ilçe belediye başkanı da mazbatalarını teslim aldı veya alacak.

Mazbatasını Alan Belediyeler

Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy ve diğer birçok ilçede CHP’li belediye başkanları görevlerine başladı. İstanbul’da CHP’ye geçen bu ilçeler, partinin seçim zaferinin önemli göstergeleri arasında yer alıyor.

Esenyurt, Kartal, Maltepe, Sancaktepe, gibi büyük nüfusa sahip ilçelerde de CHP’li belediye başkanları mazbatalarını aldı ve görevlerine resmen başladı.

Mazbatasını Alacak Belediyeler

Küçükçekmece, Şişli, Beylikdüzü, Kadıköy ve diğer bazı ilçelerde belediye başkanları bugün mazbatalarını alacaklar.

Eyüpsultan ve Beşiktaş gibi simge ilçelerin belediye başkanları ise yarın mazbatalarını teslim alacaklar.

Süreci Devam Eden İlçeler

Gaziosmanpaşa, Beykoz, Beyoğlu ve Tuzla ilçelerinde ise seçim süreci hâlâ devam ediyor. Bu ilçelerde mazbata teslimleri ve itiraz süreçleri yakından takip ediliyor.

CHP’nin İtiraz Ettiği İlçeler

CHP, Arnavutköy, Ümraniye, Fatih, Pendik ve Bahçelievler gibi ilçelerde seçim sonuçlarına itiraz etti. Bu itirazların sonuçları, sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda belirleyici olacak.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul’daki siyasi harita büyük ölçüde değişti. CHP’nin elde ettiği başarı, partinin ve destekçilerinin mazbata sevinciyle kutlanıyor. Ancak sürecin tamamlanmadığı ve itirazların devam ettiği ilçelerde gergin bekleyiş sürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin