Erdoğan, Beş Uluslararası Anlaşmayı Onayladı

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan beş milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu anlaşmalar arasında, Türkiye ile KKTC, Filistin, Kazakistan ve EFTA Devletleri arasındaki iş birliklerine dair önemli düzenlemeler bulunuyor.

Anlaşmaların Detayları

Türkiye ve KKTC Arasında Sağlık İşbirliği: Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında, 22 Aralık 2023’te imzalanan anlaşma ile Türkiye, KKTC’ye 2023 yılı için 40 bin doz koyun-keçi çiçek hastalığı aşısını hibe edecek.

Türkiye-Filistin Serbest Ticaret Anlaşması: 26 Aralık 2023’te imzalanan bu anlaşma kapsamında, iki ülke arasında kurulan Ortak Komite, tarım ürünleri ve balıkçılık ürünlerinde taviz değişimine ilişkin kararları onayladı.

Türkiye-Kazakistan Eğitim İşbirliği: 10 Mayıs 2022’de imzalanan bu anlaşma, iki ülke arasındaki eğitim alanındaki işbirliğini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Intereg V1-B NEXT Akdeniz Havzası İşbirliği Programı: Türkiye adına 13 Ekim 2023’te imzalanan Finansman Anlaşması, Akdeniz Havzası’nda çeşitli işbirliği projelerini desteklemeyi hedefliyor.

Türkiye-EFTA Serbest Ticaret Anlaşması Düzeltmeleri: 25 Haziran 2018 tarihli anlaşmanın, İsviçre’nin işlenmiş tarım ürünlerinde Türkiye’ye tanıdığı tavizlerle ilgili düzeltmeleri içerir ve bu düzeltmeler 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Bu anlaşmaların onaylanması, Türkiye’nin uluslararası alanda sağlık, eğitim, ticaret ve bölgesel işbirliği gibi çeşitli alanlarda işbirliklerini güçlendirmesine yönelik adımlarını pekiştiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin