Doğu Perinçek’in Danışmanı Tutuklandı

featured

Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur, evine haciz için gelen avukatlara saldırı düzenlettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in danışmanı ve Bursaspor’un eski başkanı Emin Adanur, Bursa’daki evine haciz işlemi uygulamak üzere gelen avukatlar ve bir icra memuruna saldırı düzenlettiği iddiasıyla tutuklandı. Nilüfer ilçesinde gerçekleşen olay sonrası, Bursa Barosu mensubu avukatlar ve icra memuru şikayetçi oldu.

Emin Adanur’un, borçları nedeniyle evine haciz uygulamaya gelen Bursa Barosu’na bağlı avukatlar ve icra memurunu telefonla tehdit ettikten sonra darp ettirdiği belirtildi. İddialara göre, Adanur’un talimatıyla eve gelen üç kişi, avukatları ve icra memurunu fiziksel olarak saldırdı. Olaydan sonra kaçan iki saldırganın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Yargı Süreci

Adanur ve bir diğer saldırgan, “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adanur, ayrıca “nitelikli dolandırıcılık” suçundan da yargılanıyor. 2021 yılında pek çok kişiyi mağdur ederek ev vaadiyle yüzbinlerce lira topladığı, ancak vaatlerini yerine getirmediği bildirildi.

Tepkiler

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, daha önce Adanur’un dolandırıcı olmadığını savunmuştu. Adanur’un aynı zamanda popüler sözlük sitelerinin de ortakları arasında yer aldığı biliniyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın geçtiğimiz aylarda Adanur’u makamında ağırladığı da kamuoyuna duyurulmuştu.

Bursa Barosu, yaşanan saldırıyı kınayan bir açıklama yaparak, olayın hukuki takibini sürdüreceğini belirtti. Toplumun farklı kesimleri de, hukuk çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu ve adalet mekanizmasının işlerliğinin korunması gerektiğini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin