Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı Görüşmesi

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşme sonrasında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in CHP’nin gölge kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sorumlu genel başkan yardımcısı Yalçın Karatepe ile görüşmesi kararlaştırıldı. Görüşme konuları arasında ekonomik politikalar, asgari ücret artışı, emekli maaşları ve vergi adaleti gibi başlıklar yer alıyor.

CHP’nin Gündem Maddeleri

  • Enflasyonla mücadelede yoksullaştırıcı politikalara karşı çıkılması
  • Asgari ücret artışının enflasyon farkı kadar yapılması gerektiğinin vurgulanması
  • Emekli maaşlarına refah payı eklenerek artırılması talebi
  • Vergi sisteminde adaletsizliklerin giderilmesi ve dolaylı vergi oranlarının düşürülmesi
  • Tarımsal desteklerin yetersizliği ve TÜİK verilerinin şeffaflığı konularının ele alınması
  • Varlık Fonu’nun tasfiye edilmesi gerektiğinin ifade edilmesi

Özgür Özel’in Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılacak ekonomi programı çalışmasının söz konusu olmadığını belirtti. Gelir adaletsizliğine karşı adil vergi sistemi önerisinin öne çıktığı görüşmeye ilişkin Özel, AK Parti’nin ekonomi politikalarını eleştirmekte ve vatandaşların ekonomik refahı için çözüm önerileri sunmaktadır.

Özel ayrıca, Gezi Parkı protestolarında tutuklanan kişilerin durumu hakkında da açıklamalarda bulunarak, adaletin sağlanması ve AİHM kararlarına uyumun önemine vurgu yapmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin