CHP’den Afyon Adayının Ayrımcı İfadelerine Karşı Kapsayıcı Hizmet Vurgusu

featured

CHP, Afyon adayı Burcu Köksal’ın ayrımcı ifadelerine karşı herkese eşit hizmet vurgusu yaptığı bir açıklama yayımlayarak, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için Türkiye İttifakı’nda buluşma çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Afyon adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik ayrımcı ifadeleri sonrasında bir açıklama yayımladı. Açıklamada, CHP’nin tüm yurttaşları ayrım gözetmeksizin kucakladığı ve herkese eşit şekilde hizmet edilmesi gerektiği vurgulandı. Parti, belediyelerin kapılarının her zaman herkese açık olduğunu belirterek, hiçbir vatandaşın kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden mahrum bırakılmayacağının altını çizdi.

Bu açıklama, CHP’nin Cumhuriyet, demokrasi, eşit yurttaşlık ve halkçılık gibi temel değerlere olan bağlılığını tekrar teyit ederken, Türkiye İttifakı’nı güçlendirmeye yönelik çağrısını da içeriyor. Parti, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’ne giderken, inanç, etnik köken, yaşam tarzı, sosyoekonomik durum ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın tüm halkı kapsayan bir siyaseti kurma konusunda kararlı olduğunu belirtiyor.

CHP’nin bu açıklaması, Türkiye’de siyasi partilerin ve adayların, seçim süreçlerinde ve kamu hizmetlerinde ayrımcılık yapmamaları gerektiğine dair genel bir ilke oluşturuyor. Ayrıca, halkın tüm kesimlerini kucaklayan, sorunlara çözüm üreten ve ülkeyi daha ileriye taşıma hedefiyle omuz omuza çalışma çağrısında bulunuyor.

 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin