Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye’de

featured

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Türkiye ziyareti, İstanbul’daki tarihi ve diplomatik temaslarla başladı. İmamoğlu ile yapılan görüşme ve Sirkeci Garı ziyareti, iki ülke arasındaki köklü bağları pekiştirirken, yaşanan protestolar dikkat çekti. Steinmeier’in ziyareti, Türkiye ve Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılını simgeleyen önemli bir adım olarak görülüyor.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’nin 100. yıl diplomatik ilişkilerini kutlamak üzere üç günlük resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. İstanbul, Gaziantep ve Ankara’yı kapsayan ziyaretinin ilk durağı İstanbul olan Steinmeier, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Steinmeier, İstanbul Havalimanı’na iniş yapmasının ardından, İstanbul Valisi ve diğer yüksek düzeyli yetkililer tarafından karşılandı. İlk durağı olan Sirkeci Garı’nda, İBB Başkanı İmamoğlu ve diğer yetkililerle bir araya gelen Almanya Cumhurbaşkanı, Türk ve Alman tarihine önemli katkıları olan bu mekanı ziyaret etti. Burada, 1961 yılında Almanya’ya işçi göçünün başladığı noktada düzenlenen “Almanya’ya Türk İşçilerin Göçü” temalı sergiyi inceledi.

Steinmeier’in ziyareti sırasında, Almanya’nın İsrail politikasına yönelik protestolar yaşandı. Protestocular, “Katil Almanya Türkiye’den defol” ve “Soykırım suçlusu katil Almanya” sloganları attı. İstanbul polisi, göstericileri kontrol altına alarak olası tatsızlıkların önüne geçti. İstanbul Valiliği, herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadığını açıkladı.

Gelecek Programlar

Steinmeier’in Türkiye ziyareti kapsamında Gaziantep’teki depremzedeler için inşa edilen sığınma evlerini ve Almanya’nın desteklediği okul projelerini ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılması öngörülüyor. Ziyaretin son gününde Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi ve çeşitli resmi temaslarda bulunması planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin