Meteoroloji’den Toz Taşınımı Uyarısı

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2 Nisan raporuna göre, Türkiye genelinde yağış beklenmezken, Marmara ve Ege’de hafif toz taşınımı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’da çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Nisan tarihine ait hava durumu raporunu paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında hava durumuyla ilgili önemli uyarılar ve tahminler yer alıyor.

Hava Durumu

Türkiye genelinde yağış beklenmezken, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, baharın kendini hissettirdiği günlerde vatandaşlara güneşli bir hafta başı müjdeliyor.

Toz Taşınımı ve Çığ Tehlikesi

Marmara ve Ege bölgelerinde hafif toz taşınımı beklenirken, bu durumun olası solunum yolu hastalıkları ve görüş mesafesinde azalmaya neden olabileceği konusunda uyarılar yapılıyor. Vatandaşların toz taşınımı etkisinde dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Bölgede yaşayan veya bu bölgelere seyahat edecek olan vatandaşların tedbirli olması ve yetkililerin uyarılarını takip etmesi önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin