Fransa’dan Türkiye’ye Tarihi Eser İadesi

featured

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fransa’da ele geçirilen ve Türkiye kökenli olduğu tespit edilen 8 bin 659 tarihi eserin ülkeye iade edilme sürecinin başlatıldığını duyurdu. Bu önemli gelişmeyi sosyal medya platformu X üzerinden paylaşan Ersoy, tarihi eserlerin iadesine giden süreci detaylandırdı.

Bakan Ersoy’un açıklamasına göre, süreç Avusturya’daki bir müzayede evinde satılmak üzere olan Anadolu kökenli sikkelere Türkiye’nin Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığı’nın 2019 yılında dikkat çekmesiyle başladı. Avusturya’da başlayan inceleme kapsamı genişleterek Fransa’ya uzandı ve Fransız kolluk kuvvetleri, yasa dışı yollarla Türkiye’den çıkarılan eserleri pazarlayanlara yönelik büyük çaplı bir soruşturma başlattı.

Miras Operasyonu

Bu soruşturma, Türk polisinin düzenlediği ve uluslararası alanda geniş yankı bulan Anadolu ve Miras Operasyonu ile eş zamanlı ilerledi. Operasyon, tarihi eser kaçakçılığı yapan uluslararası bir suç şebekesinin Türkiye’deki ağını çökertti. Dünya Gümrük Örgütü’nün de aralarında bulunduğu bir dizi uluslararası kuruluşun koordinasyonuyla, sikke ve yazıtlar dahil olmak üzere toplamda 8 bin 659 tarihi eser ele geçirildi.

Bakan Ersoy, Fransa Gümrük ve İstihbarat Birimi başta olmak üzere, Türkiye İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı, Bulgaristan, Almanya, Avusturya ve Dünya Gümrük Örgütü yetkilileri ile iş birliği içinde olan tüm kurumlara ve bireylere teşekkür etti. Bu başarılı operasyon, uluslararası iş birliğinin ve koordinasyonun önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin