YÖK’ten Yurtdışı Eğitim Mezunlarına Yeni Denklik Düzenlemesi

featured

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verileceğini duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında eğitim almak isteyen veya almış olan öğrencilere yönelik önemli bir denklik düzenlemesi yaptığını duyurdu. Bu yeni düzenleme, özellikle dünya sıralamalarında üst sıralarda yer alan üniversitelerden mezun olanları doğrudan etkiliyor.

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde üniversite sıralamalarında ilk 400 içinde yer alan üniversitelerden mezun olan öğrencilere, Türkiye’deki eş değer programlar için doğrudan denklik verilecek. Bu düzenleme, yükseköğretimde uluslararası standartlarda bir eğitim almış öğrencilerin Türkiye’deki iş ve akademik hayata katılımlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

YKS Şartı

Ayrıca, dünya genelinde ilk bin üniversite arasında yer alan kurumlardan mezun olan öğrenciler için de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girme şartı aranmayacak. Bu, yurtdışı eğitim fırsatlarını değerlendiren ve bu üniversitelerden mezun olan öğrencilerin Türkiye’deki akademik veya profesyonel kariyerlerine adım atmalarını kolaylaştırıcı bir adım olarak görülüyor.

İlk bin dışında kalan üniversitelerin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk gibi belirli programlarından mezun olanlar için ise YKS’ye girme ve belirli bir başarı şartını yerine getirme zorunluluğu devam edecek. Bu, özellikle söz konusu alanlarda eğitim gören ve mezun olan öğrencilerin mesleki yeterliliklerinin doğrulanması açısından önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin