Türkiye’deki Orman Sınırları Yeniden Düzenlendi

featured

Cumhurbaşkanı kararıyla Bingöl, Bursa, Elazığ ve 10 diğer ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Bu karar, yeni gelişim alanları oluşturmak ve yerine orman tesis etmek için yapılan düzenlemeleri içeriyor.

Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karara göre, Türkiye’nin 13 ilinde bulunan bazı alanlar, orman sınırları dışına çıkarılma kararı alındı. Bu karar, Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerini kapsıyor.

Yeni Orman Alanları İçin Tahsisler

Kararla birlikte, orman sınırları dışına çıkartılan bu alanların iki katından az olmamak üzere, devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine’nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı belirtiliyor.

Orman Sınırlarının Yeniden Düzenlenmesi

Bu karar, söz konusu illerdeki orman sınırlarının yeniden düzenlenmesini ve bu alanlarda yeni gelişim ve projeler için yer açılmasını sağlıyor. Ayrıca, orman sınırları dışına çıkarılan alanların yerine yeni orman alanları oluşturulması için de adımlar atılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin