Türkiye-İran Sınır Kapısında 10 Kilometrelik TIR Kuyruğu

featured

Türkiye’den İran’a açılan Esendere Gümrük Kapısı’nda, İran gümrüğündeki sistemsel sorun nedeniyle 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu, şoförler yakıt ve yiyecek sıkıntısı yaşıyor.

Türkiye’den İran’a açılan Esendere Gümrük Kapısı’nda, yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda bir TIR kuyruğu meydana geldi. Bu durum, İran gümrüğünde son 5 günde meydana gelen sistemsel bir sorundan kaynaklanıyor. Ağrı’nın Gürbulak Sınır Kapısı’nın tadilatta olması ve TIR’ların Esendere Sınır Kapısı’nı kullanması, kuyruğun oluşumuna neden oldu.

Bekleyen TIR şoförleri, yakıt ve yiyeceklerinin tükendiğini belirtiyor. Yalova’dan yük taşıyan şoför Babek Rizayi, günlerdir beklediklerini ve İran gümrüğündeki sistem hatası nedeniyle giriş yapamadıklarını ifade etti. Rizayi, günlük 6 kilometre yürüyerek sınır bilgisi almaya çalıştıklarını, ancak ne zaman geçeceklerini bilmediklerini dile getirdi.

Bir diğer TIR şoförü Hüseyin Hace ise, 3 gündür beklediğini ve İran’ın Sero Kapısı’nda sistemsel bir hata olduğunu belirterek, yaşadıkları zorlukları anlattı. Hace, yakıt ve yiyeceklerinin tükendiğini, bir an önce durumun düzelmesini beklediklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin